Modevisning på Grand

Den 9 April 2009 ägde vår modevisning rum. Vi har planerat modevisingen i över ett år och lagt ner otroligt mycket tid på modevisningen som var vårt projektarbete! Vi hade sammarbeten med nio affärer i stan och arrangerade det på Grand.


När våra gäster kom så delade vi ut programblad och bjöd på välkomsdrinkar och tilltugg!



Vi hade 5 olika teman på våra ingångar som var:
Vardag
Strand
Jeans
Fest
Underkläder








Vi hade en fantastisk mellanakt där Rebecka och Mikael sjöng för våra gäster.




Vi la mycket energi på håret och sminket och ville att det skulle synas att det är de som vi brinner för. Vi ville ha som en röd tråd genom hela modevisningen - Alla de kvinliga modellerna hade tuperat hår dekorerat på olika sätt. Vi satsade på sotade ögon och lösögonfransar. Vi ville ändå skilja våra modeller från varandra så en del hade läpstift och en annan mycket rouge. Resultatet blev jätte bra!


Vi hade många gäster och vinsten från modevisningen gick till Barncancerfonden!


Efter modevisningen fick vi mycket respons och publiken älskade vår show! Det va en obeskrivlig känsla efter allt jobb vi hade lagt ner på vår modevisning.





Ekologisk Smink


Ekologisk makeup är smink som innehåller naturliga ämnen, som inte inehåller några skadliga ämnen och som inte testas på djur.

Men vad är då det och vilka uppfyller kraven för att vara det? Det blir allt fler märken som tar ställning i den här frågan och slutar testa sina produkter på djur. Man började med djurtester för att fastställa att sminkprodukterna var säkra och kunde användas utan problem. Ändå är det fortfarande många idag som har allergi mot smink.
Antalet djurtester har minskat de senaste åren men de flesta större märken idag djurtestar fortfarande sina produkter. Det finns vissa märken som är väldigt tydliga med att de är emot djurtester, exempelvis The Body Shop och Lush.
Idag står det tyvärr inte i innehållsförteckning för smink om det är djurtestat eller ej. Om du vill vara säker på att det smink du köper inte är testat på djur kan du gå in på djurens rätts hemsida, där har de ofta förteckningar på märken som inte testar sina produkter på smink.


Sandra blir sminkad.




Bilder från då Sandra blev sminkad till 80-tal =) Vårt klassrum i bakgrunden förövrigt!


Fantasy tema

På tema Fantasy fick vi fria händer att göra vad vi ville. Vi hade våra systrar som modeller och vårt resultat blev följande:



Fanny fokuserade på påsken och skapade en galen kreaktion:

Tema Hatt

Vi har haft många olika teman i skolan där vi har fått olika uppgifter att göra och vi har lärt oss mycket!
Här skulle vi designa en hatt och sminka och styla hår därefter. Fanny gjorde två olika exempel på mig
 Här är bilderna där Fanny har stylat mig:

Här är bilder där jag har stylat Fanny:

Bilderna är tagna av fotografen Tom på VETAB






En dag i skolan...

En dag hade vi 70-talet som tema. Vi testade olika sminkningar, därför använde vi oss utav två olika ögon! :)




klasskompisar som är full igång med att sminka!




Vårt klassrum.






image257






image261


Årstids diagram, som jag hoppas att ni kan läsa, synd att det blev suddigt bara!




Här är några anvisningar som ni ser. Vill ni att vi lägger upp fler tips och mer specifikerar oss på de olika områdena inom makeupen? Lägg en kommentar om det isåfall :)











2 stycken väldigt bra böcker. Jag älskar Kevyn Aucoins böcker och hur han gör dom!



Hoppas ni fick en liten aning om vad vi sysslar med! :)


Mineralsmink?

Många väljer mineralsmink för att det är det mest omtalande på marknaden. Vissa tror att det bara är struntprat om att det skulle vara bättre, men andra tror helhjärtat på det. Jag tror definitivt att det är något att satsa på!



Mineralsmink är smink gjort av endast mineraler. De vanligaste mineralerna som används är Titandioxid, Zinkoxid, Mica, Bismuth Oxychloride, Boron Nitride och olika järnoxider. Mineralsmink fungerar även som ett solskydd eftersom just mineralerna Titandioxid och Zinkoxid ingår. Det fungerar även för personer med känslig hy, då den inte innehåller kemikalier som irriterar. Många med acne och andra hudirritationer får bättre hy av mineralsmink. Mineralsmink finns som foundation, rouge, ögonskuggor m.m. Man applicerar mineralfoundation med en speciell borste som kallas kabuki. Lite puder skakas ut i burkens lock och arbetas in i borsten. Med cirklande rörelser jobbar man sen in pudret i ansiktet. Resultatet blir naturligt, samtidigt som det täcker som en vanlig flytande foundation.En varning kan utfärdas då vissa mineralsmink innehåller ingrediensen Bismuth som kan irritera speciellt vid värme.

Märken som är kända mineralsmink försäljare är:


Sminkets historia

Sminkets historia

 

Egypten

Kosmetika har använts i tusentals år för att försköna både män och kvinnor. Det var egyptierna som först började tillverka kosmetika i större skala och preparaten är förvånandsvärt lika dagens produkter. De egyptiska damerna målade ringar runt ögonen med kol och hade turkos ögonskugga gjord av grön koppar och bly. Läppar och kinder färgades med rouge av pulvriserad lera. Handflator och fotsulor färgades rosa med hjälp av henna likaså tå och fingernaglar. Hygienen hade en hög prioritet.

Kleopatra
badade i åsnemjölk, som gjorde huden otroligt mjuk. Högättade män och kvinnor gned in sina kroppar med kryddiga och väldoftande oljor.

På denna tid rakade både män och kvinnor sina huvuden och bar i stället konstnärligt klippta och ornamenterade peruker. Vid utgrävningar av gamla egyptiska gravar har man funnit diverse spår av deras kultur. Såsom fint arbetade krukor för kosmetika, en del med spår av salvor kvar. Små skedar, paletter, skålar och mortelstötar som har använts för att mäta, blanda och mala sminket. Man har dessutom hittat ornamenterade behållare (vackert utsmyckade askar) för kolstift och ögonskuggor, parfymburkar med juveler samt metallspeglar och hårredskap såsom kammar och locktänger.

Antikens Rom
I antikens rom användes ofta starka blekmedel och hårfärger så rigoröst att följden ofta blev skallighet. Men innan societetsdamerna tog till peruker - försökte de ofta åtgärda problemet med hjälp av gödsel som inpackning. Man kan ju bara föreställa sig vilken hemsk odör det blev. På den här tiden var det även populärt att använda sig av blyvitt puder som applicerades i ett tjockt lager i ansiktet, på halsen, axlar, barmen och armarna.

England - Drottning Elizabeth 1
Det var drottning Elizabeth l, som introducerade den bleka looken i England. Hon använde blyvitt och masker av äggvita, mald alabaster och lera för att förstärka sin naturliga blekhet. Blek hy var ett tecken på förfining och man gjorde allt för att undvika solen. De enda människorna som hade solbränna var "arbetarna". Kläderna och huvudbonaderna vid denna tid var otympliga och svåra att ta av. Vilket gjorde att den personliga hygienen nådde ett lågvattenmärke - och kraftiga parfymer såsom sibet och mysk användes för att dölja otrevliga kroppsodörer. Dessutom behandlades ögonen med belladonnadroppar för att man ville vidga pupillerna och stimulera sexuell upphetsning. För mycket belladonna ledde dock till att man fick oåterkalligt nedsatt syn.

Mot modern tid
Under 1800-talets början kunde det vackra folket inte längre överträffa dessa galna överdrifter utan skapade istället en fräschare och mera naturlig trend. Makeupen blev diskretare och mindre skadlig för hyn. Pudrade peruker blev omoderna, vilket banade väg för mjukare frisyrer. Under senare delen av 1800-talet, under drottning Viktorias tid - var man nästan besatt av den personliga hygienen och hemmagjorda örtpreparat blev oerhört populära.

Makeup ansågs vara ett tecken på omoral - så kosmetika fick användas mycket diskret och i hemlighet. Viktorias svärdotter Alexandra gjorde dock målade ansikten på modet igen. Med stumfilmens intåg blev det senaste modet kritvit hy, röda kinder, mörka ögonlock och senare även platinablont hår. Läppstiftet var det viktigaste i en kvinnas sminkväska. Man kände sig inte klädd utan klarröda läppar förrän på 1960-talet, när läpparna blev nästan osynliga under de kraftigt markerade ögonen. Svart eyeliner backades upp av starka klara ögonskuggor och enorma lössögonfransar.
Hippierörelsen på 70-talet ville tillbaka till naturen och i och med 80-talet kom en ny entusiasm för naturliga produkter.



Stylist

Här är ett par bilder på Evilina som jag har stylat och gjort i ordning till en brud. Vi tog bilderna i Sant Laurentius kyrkan i stan. Buketten har jag satt ihop själv och de matchade så fint med hennes läppglans.



Här står hon tillsamamns med Marika framme vid altaret.




Här kommer några bilder där Evilina har gjort mig till brud.






Love ♥ / Maya

Golden wedding.




Detta är mitt arbete, tema bröllop.
Vi i klassen hade som tema bröllop, där vi ordnade med bukett, smink, hår och klänning. Vi skulle ha modeller och följa upp deras ideér och tankar. Precis som om det vore deras riktiga bröllop.
Jag blev riktigt nöjd med mitt resultat. Jag tog alla bilder själv och stylade mina modeller.








             




F♥

RSS 2.0