Bli av med mörka ringar under ögonen

2008-06-08@ 21:11:29

Mörka ringar under ögonen är ett vanligt skönhetsproblemen för både kvinnor och män dessutom framförallt för att de är svåra att behandla. Så här gör du för att dölja dem:

 

Först måste du ta reda på vilken sorts ringar du har kring dina ögon

Blåaktiga ringar under ögonen beror oftast på en blodansamling under ögonen. Bruna eller gulaktiga ringar är melanin, det vill säga en ren solskada. Välj en concealer med en gulaktig ton om dina ringar har blå tendenser men en mer persikofärgad om du inte är blå.

1. Skydda huden
Använd ringfingret (det svagaste fingret) och klappa försiktigt in en ögoncrème runt hela ögonområdet, inklusive ögonlocket och ögonbrynsbenet. Gnugga inte, det kan stretcha ut den otroligt tunna huden runt ögonen.

2. Dölj
Välj en krämig concealer under ögonen, så att du slipper kak-effekt. Se till att du står i naturlig belysning och dutta tre prickar med en concealerpensel. Den första vid tårkanalen och den sista vid iris. Klappa med ringfingret över prickarna för att blanda ut concealern.

3. Tillsätt färg
Applicera en skimrig, neutral ögonskugga på ögonlocket. Välj en gyllenbrun för att kontrastera mot de blå ringarna eller en mullvadsfärgad om du har mörkgula ringar. Måla eyeliner och mascara på den övre fransraden (Smink på underfransarna kan förstärka smeta av sig och förstärka det mörka intrycket under ögonen).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0